Banner
Dom > Proizvodi >> API

Terbinafin prah hidroklorida

Terbinafin prah hidroklorida
Chat Sada

Detalji o proizvodu

Basia informacije 0010010 nbsp;

ime proizvoda

Terbinafin prah hidroklorida

Ostalo ime

Terbinafine Hcl

Specifikacija

99%

Izgled

Bijeli kristalni prah

Molekularna formula

C21H25N

Molekularna težina

291.44

CAS br.

91161-71-6

EINECS NO.

245-385-8

Standardni

USP ili EP

Certifikati

ISO, KOSHER, FDA

Dobavljač

FZBIOTECH

Grade

Medicinski

Strukturna formula

terbinafine hydrochloride.png


Uvod 0010010 nbsp;

TerbinafineHidrohlorid 0010010 nbsp; otkriveno je da je vrsta alilaminskih antifungalnih lekova, a specifičan je inhibitor sinteze ergosterola putem inhibicije skvalen epoksidaze. Skvalena epoksidaza je enzim koji oslobađaju kožne gljivice koje razgrađuju skvalen, a koji ometaju funkciju stanične membrane i sintezu zidova. Studije su pokazale da ona također smanjuje sposobnost gljivičnih patogena da stvaraju reaktivne vrste kisika. Stoga se smatra da je sredstvo za uklanjanje slobodnih radikala i može imati protuupalno djelovanje in vitro.


Prednosti

1. Terbinafin je uglavnom efikasan protiv gljivica poput kožnih gljivica.


2. U obliku 1% kreme ili pudera, lokalno se koristi za površinske infekcije kože, poput svrbeža (vilice), atletičara 0010010 # 39, stopala (tinea pedis) i druge vrste ringworm (ringworm). Radno vrijeme mu je otprilike upola manje nego kod drugih antifungalnih lijekova.


3. Oralnim uzimanjem 0010010 nbsp; 250 tablete mg obično se propisuju za liječenje onikomikoze, gljivičnih infekcija noktiju, obično izazvanih dermatofitima ili Candidom. Gljivične infekcije nokta nalaze se duboko u noktima zanoktice i lokalno primenjeni tretman ne može u potpunosti da prodre u njih. Ove tablete rijetko uzrokuju toksičnost jetre, pa treba upozoriti pacijente i uraditi testove rada jetre. Proučavane su alternativne metode oralnog davanja.


4. Terbinafin hidrohlorid može izazvati ili pogoršati subakutni kožni eritematozni lupus. Prije početka liječenja, pacijenti s lupus eritematozom trebaju prvo razgovarati o mogućem riziku sa svojim liječnikom.


Izvještaj o testu 0010010 nbsp; Terbinafin hidroklorid prah

COA of TERBINAFINE Hcl


Upit