Banner
Dom > Proizvodi >> Kozmetička sirovina

traneksamične kiseline za razdoblje Tranexamic Acid Powder

Tranexamic Acid Powder
COA traneksaminske kiseline
Chat Sada

Detalji o proizvodu

Basic Information & nbsp;

ime proizvodaTranexamic Acid PowderOstalo imeTraneksaminska kiselina
Specifikacija99%Izgledbijeli kristalni prah
Molekularna formulaC8H15NO2Molekularna težina157.21
CAS br.1197-18-8EINECS NO.214-818-2
OEM servisKapsula ili tableteStandardniEP9. 0
RastvorljiviVodaCertifikatiISO, KOSHER, FDA
Strukturna formulatranexamic acid powder


Pranek traneksaminske kiseline je lijek koji se koristi za liječenje ili sprečavanje prekomjernog gubitka krvi uzrokovanog velikim traumama, krvarenjima nakon porođaja, operativnim zahvatima, vađenjem zuba, krvarenjima iz nosa i pretjeranom menstruacijom. Koristi se i kod nasljednog angioedema. Može se uzimati usta ili intravenski.


Prednosti


1.Menstrual bleeding

Traneksaminska kiselina ima svoj antifibrinolitički efekat reverzibilno blokirajući mesta vezanja lizina na molekulama plazminogena. Inhibira aktivator plazminogena endometrija, čime sprečava fibrinolizu i razgradnju krvnih ugrušaka.

Koristi se kao prvi - linijski ne - hormonski tretman za nefunkcionalno krvarenje u maternici i masovno krvarenje povezano s fibroidima maternice. Histološki izgled ženske nekroze tretirane s njom ne razlikuje se od spontane pojave tromboze.


2. Orthopedic surgery

Traneksaminska kiselina može se koristiti u plastičnoj hirurgiji za smanjenje gubitka krvi. Dokazana je vrijednost u čišćenju područja operacije i smanjenju gubitka krvi prije i nakon operacije. Smanjenje krvarenja i transfuzija krvi. Najčešće se koristi u operaciji zamjene zglobova.


3. Trauma

Traneksaminsku kiselinu treba uzeti u obzir kod pacijenata s traumom krvarenja.


4. Dental

For patients with long extraction time, it can also be used in the dental field as a 5% mouthwash after extraction or surgery.

Upit