Banner
Dom > Proizvodi >> API

Diatrizoate Sodium

Diatrizoate Sodium
FZBIOTECH Lista proizvoda
Chat Sada

Detalji o proizvodu

Osnovne informacije o Diatrizoate Sodium
Naziv proizvoda: Diatrizoate Sodium
Drugo ime: Natrii Diatrizoas
Izgled: Bijeli prah
MF: C11H8I3N2NaO4
Molekularna težina: 635,9
CAS: 737-31-5
EINECS: 212-004-1
Dobavljač: FZBIOTECH
Strukturna formula:
Diatrizoate Sodium.png

Kratak uvod u Diatrizoate Sodium
Diatrizoat natrijum je kontrastno sredstvo koje se koristi tokom X-zraka. Može se koristiti kao sredstvo za dijagnostičku pomoć pri angiografiji, urografiji i radiografiji. Može se primenjivati tokom vizuelizacije vena, urinarnog sistema, gastrointestinalnog trakta, slezene i zglobova, kao i tokom kompjuterske tomografije (CT). Koristi se u slučajevima kada barijum nije pogodan za primenu kao što je pacijent alergičan na barijum. Mehanizam djelovanja diatrizoat natrija je da može blokirati rendgenske zrake tako da se struktura tijela koja sadrži jod može odrediti za razliku od onih struktura koje ne sadrže jod, što dodatno omogućava vizualizaciju tih srodnih područja.

Nuspojave Diatrizoate Sodium
Teški ili nepovratni neželjeni efekti natrijum-diatrizoata, koji dovode do daljih komplikacija, uključuju tahikardiju, pankreatitis, bradikardiju, oštećenje bubrega.
Natrijum diatrizoat proizvodi potencijalno opasne po život efekte koji uključuju plućni edem, srčanu aritmiju, bronhospazam, angioneurotski edem, anafilaktičke reakcije, hipertenzivne krize. koji su odgovorni za prekid terapije natrijum-diatrizoatom.
Simptomatske nuspojave koje proizvodi natrijum diatrizoat su manje ili više podnošljive i ako postanu teške, mogu se liječiti simptomatski, a to su slabost, vrtoglavica, glavobolja, mučnina, povraćanje, znojenje, ispiranje, slabost, smetnje okusa, metalni ukus, osjećaj topline.


Paket i dostava

Diatrizoate Sodium


Slika kompanije

Diatrizoate Sodium Supplier

Diatrizoate Sodium Manufacturer

Upit