Banner
Dom > Proizvodi >> Biljni prah >> Začini u prahu

Čili prah

Čili prah
FZBIOTECH Lista proizvoda
Chat Sada

Detalji o proizvodu

Osnovne informacije o Chili Powder

Drugo ime: Crveni papar u prahu
Mesto porekla: provincija Shaanxi, Kina
Dio korištenog: Voće
Izgled: Crveni prah, bez grudica, bez vidljivih nečistoća
Metoda proizvodnje: Mašina u prahu
Specifikacija: 50-400 mesh prema zahtjevima kupaca


Uvod u čili prah

Prašak od čilija (takođe čili u prahu, čili u prahu ili čili u prahu) je sušeno, usitnjeno voće jedne ili više vrsta čili paprike, ponekad uz dodatak drugih začina (takođe se ponekad naziva i mešavina čili praha). Koristi se kao začin za dodavanje pikantnosti ili pikantnosti i okusa jelima. U američkom engleskom jeziku ime se obično piše "chili". U britanskom engleskom jeziku dosljedno se upotrebljava pravopis "chilli" (s dva "l").
Čili prah je ponekad poznat po specifičnoj vrsti čili paprike koja se koristi (kao što je paprika). Koristi se u mnogim različitim kuhinjama, uključujući Tex-Mex, Indian, Chinese, Thai i Korean.
Mešavina čili pudera se sastoji uglavnom od čili paprike i mešana sa drugim začinima, uključujući kumin, origano, prah češnjaka i so. Čili su najčešće crvena ili paprika paprika koja je oboje vrsta Capsicum annuum; mogu se koristiti mnoge vrste ljute paprike, uključujući ancho, jalapeño, New Mexico i pasillachilis. Kao rezultat različitih potencijalnih aditiva, začinjenost bilo kojeg datog čili praha je varijabilna.
Mešavine čili pudera su posebno popularne u američkoj kuhinji, gdje su glavni sastojak okusa u čili con carne. Prve komercijalne mešavine čili praha u SAD-u kreirali su DC Pendery i William Gebhardt za ovo jelo. Gebhardt je otvorio Miller's Saloon u New Braunfelsu u Teksasu. Chili je omiljeno jelo u gradu. Međutim, čili papričice se mogu naći samo u određeno doba godine. Gebhardt je uvezao neke ancho paprike iz Meksika i tri puta trčao paprike kroz malu mlin za meso i stvorio prvi komercijalni čili u prahu, koji je postao dostupan 1894. godine.


Nanošenje Chili praha

1. Chillie prah je namijenjen za kulinarsku upotrebu u hrani, začinima i curry preparatima.
2.Spices Materijal.


Dostava i paket

Dostava: Sea / Air Shipping & International Express
Vrijeme isporuke: 2-3 radna dana nakon uplate

Pakiranje: 1kg / Bag & 20kg / Carton (10kg / Bag * 2 Torbe), Veličina kutije1175cm * 900cm * 825cm
Skladištenje: Držati dalje od jake svetlosti i toplote
Rok trajanja: 24 mjeseca

Chili Powder


Certifikat analize

Stavka

Specifikacija

Rezultat

Izgled

Light Red Powder

Complies

Miris

Karakteristično

Complies

Veličina čestica

100% prolazi 80 mesh

Complies

Gubitak sušenja

<>

Complies

Olovo (Pb)

<>

Complies

Arsen (As)

<>

Complies

Rezidualni pesticidi

Negativno

Complies

Ukupan broj ploča

<10000cfu>

Complies

E.Coli.

<300mpn>

Complies


Slika kompanije

Chili Powder Supplier

Chili Powder ManufacturerXi'an Fengzu Biološka tehnologija Co, Ltd je jedan od profesionalnih Kina chili prah proizvođača, za sve što vam treba najbolje, cijena, organski, 100% čista, priroda, i GMP tvornice čili u prahu, slobodno nas kontaktirajte. I dobrodošli na veliko veliko i velike količine chili prah, čili prah recept, ancho chili prah, meksički chili prah, ancho čile u prahu, zeleni čili u prahu, crveni čili u prahu, najbolji chili prah, chili brašno od nas.

Upit