Banner
Dom > Proizvodi >> Kozmetička sirovina

azelaic kiselina koža briga Azelainska kiselina u prahu

Azelainska kiselina u prahu
COA azelaične kiseline
Chat Sada

Detalji o proizvodu

Osnovne informacije o prahu azelaične kiseline

ime proizvoda Azelainska kiselina u prahu Ostalo ime Azelainska kiselina
Specifikacija 99,5% Izgled Bijeli kristalni prah
Molekularna formula C9H16O4 Molekularna težina 188.22
CAS br. 123-99-9 EINECS NO. 204-669-1
Standardno USP ili EP Certifikati ISO, KOSHER, FDA
Grade Medicina i kozmetika Rastvorljivi Voda
Strukturna formula Azelainska kiselina u prahu

Prah azelainske kiseline industrijski se proizvodi ozonolizom oleinske kiseline. Sporedni proizvod je nonanska kiselina. Prirodno ga proizvodi Malassezia furfur (poznat i kao Pityrosporum ovale), kvas koji živi na normalnoj koži. Bakterijska razgradnja nonanske kiseline daje azelainsku kiselinu.


Djelovanje Azelaične kiseline u prahu

Prah Azelaične kiseline koristi se za liječenje blagih do umjerenih akni, kako komedonalnih akni, tako i upalnih akni. Spada u klasu lekova koji se nazivaju dikarboksilne kiseline. Djeluje ubijajući bakterije protiv akni koje inficiraju pore na koži. Takođe smanjuje proizvodnju keratina koji je prirodna supstanca koja potiče rast bakterija od akni.

Koristi se za liječenje pigmentacije kože uključujući melazmu i poslije upalne hiperpigmentacije, posebno kod osoba sa tamnijim tipovima kože. Preporučuje se kao alternativa hidrokinonu (HQ). Kao inhibitor tirozinaze, smanjuje sintezu melanina.


Nanošenje praška Azelaične kiseline

1. Azelainska kiselina u prahu može inhibirati sintezu mikrobnih proteina, pa tako propionibacterium acnes i stafilokok epidermidis imaju antibakterijsko djelovanje, mogu se koristiti kao lijek protiv akni.

2. Za dobru propusnost kože, krem kozmetika koja dodaje našu kiselinu može povećati apsorpciju kroz funkcije kože i povećati učinkovitost ruža za usne.

3. Azelainska kiselina u prahu ili cinkove soli i kompatibilnost s vitaminom B6 mogu se koristiti za proizvode za njegu kose za muškarce, bolesti gubitka kose, liječenje na bazi hormona i istovremeno za poticanje rasta kose.


Upit