Banner
Dom > Proizvodi >> Kozmetička sirovina

arbutin sijeva krema za kožu Beta Arbutin puder

Beta Arbutin puder
COA od Alpha Arbutin
Chat Sada

Detalji o proizvodu

Osnovna infromacija 0010010 nbsp;

ime proizvodaBeta Arbutin puderOstalo imeArbutin puder
Specifikacija99% od HPLCIzgledBijeli kristalni prah
Molekularna formulaC12H16O7Molekularna težina272.25
CAS br.497-76-7EINECS NO.207-850-3
OEM servisDaStandardniUSP ili EP
CertifikatiISO, KOSHER, FDARastvorljiviVoda
Strukturna formulaalpha arbutin powder


Beta Arbutin je glikozid; glikozilirani hidrokinon izvađen iz biljke medvjeda u rodu Arctostaphylos među mnogim drugim ljekovitim biljkama, prvenstveno u porodici Ericaceae.

Primjenjuje se lokalno i na taj način sprečava stvaranje melanina. Stoga se arbutin koristi kao sredstvo za posvjetljivanje kože. Vrlo male količine arbutina nalaze se u pšenici, kruškinoj kore i nekim drugim namirnicama. Može se naći i u bergenskoj travi. Arbutin se takođe proizvodi in vitro kulturom Schisandra.


Primjena


1. Kozmetička industrija (vrlo dobar proizvod za izbjeljivanje kože)

Beta Arbutin puder štiti kožu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Arbutin puder je sredstvo za posvjetljivanje kože koje je vrlo popularno u Japanu i azijskim zemljama i može se koristiti za uklanjanje boje kože. Arbutin prah inhibira stvaranje melanina inhibirajući aktivnost tirozinaze.

Beta Arbutin puder je vrlo siguran topički pripravak za kožu bez toksičnosti, iritacije, lošeg mirisa ili nuspojava poput hidrokinona. Inkapsulacija Arbutinovog praha predstavlja sistem isporuke koji pravodobno oslobađa potencijalne efekte. Arbutin je metoda za uključivanje hidrofilnog Arbutina u lipofilni medij. Arbutin ima tri glavna svojstva. Efekat izbjeljivanja, anti-age efekt i UVB / UVC filter.


2. Medicinska industrija

Već u 18 stoljeću β-arbutin prah prvi put je korišten u medicini kao protuupalno i antibakterijsko sredstvo. Beta Arbutin prah posebno se koristi kod cistitisa, uretritisa i pielitisa. Do danas, ovi se lekovi upotrebljavaju u prirodnim lijekovima, koji koriste samo prirodne sastojke za liječenje bilo koje bolesti.

Beta arbutin u prahu takođe se može koristiti za suzbijanje virulencije bakterijskih patogena i sprečavanje kontaminacije bakterijama. Arbutin prah se također može koristiti za liječenje kožnih alergijskih upala. U posljednje vrijeme koristi se arbutin prah za sprečavanje pigmentacije i izbjeljivanje kože. U isto vrijeme, arbutin prah može se koristiti za izbjeljivanje kože, sprečavanje mrlja na jetri i pjege, liječenje opekotina od sunca i reguliranje proizvodnje melanina.


Upit